Vrijwilligersbijdrage

Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van 12 oktober 2016 is besloten om bij VVV een vrijwilligersbijdrage in te voeren. De vrijwilligersbijdrage wordt ingevoerd per 1 januari 2017.

Deze vrijwilligersbijdrage houdt in dat leden voorafgaand aan het verenigingsjaar een toeslag van 25 euro per jaar gaan betalen. Dit staat los van de reguliere contributie. Dit bedrag krijg je terug als je tenminste 16 uur vrijwilligerswerk voor VVV verricht gedurende het verenigingsjaar (dat loopt van 1 juli t/m 30 juni). Wij beschouwen die 16 uur als ondergrens die voor iedereen haalbaar is. Bedenk dat veel vrijwilligers per maand (sommigen per week!) deze tijdsbesteding aan de vereniging geven.

De bijdrage wordt separaat per nota geïnd. Vrijwilligers waarmee afspraken rond afdoende inzet gemaakt zijn ontvangen deze niet. Ereleden zijn vrijgesteld.

Als bestuur hopen we hiermee natuurlijk meer leden en ouders van jeugd te mobiliseren iets voor VVV te doen.
VVV wordt door de meesten als een heel gezellige vereniging ervaren, dus we denken dat dat ook helemaal geen straf is.

Als bestuur zien we ons genoodzaakt deze nieuwe beleidsmaatregel te nemen. De redenen hiervoor zijn:

• Het wordt steeds moeilijker om ons rijke aanbod in stand te houden, terwijl er een voortdurende krapte in menskracht is;
  • Een continu te grote belasting van een te kleine groep vrijwilligers;
  • De ambitie en verplichting om nieuwe initiatieven en activiteiten te ontplooien en mee te kunnen bewegen met maatschappelijke ontwikkelingen om een gezonde toekomst voor de vereniging te behouden;
  • De noodzaak om de vereniging te doen groeien in leden en prestatie, extra financiële middelen aan te boren (sponsoren) en samenwerking met partners in onze omgeving aan te gaan.

De regeling Vrijwilligersbijdrage kunt u lezen in bijlage 1. U bent zelf verantwoordelijk om tot afspraken te komen en aantoonbaar voldoende uren te vervullen.
Op de pagina Vacatures vindt u een overview. Een uitgebreid overzicht van taken, geschatte tijdsbesteding en contactpersonen vindt u in het document Taakoverzicht. Aan de hand van deze takenlijst kunt u op het intekenformulier (bijlage 2) uw voorkeuren aangeven. U kunt daarop ook aangeven dat u geen vrijwilligerswerk voor VVV wenst te doen en liever de bijdrage betaalt.

Hierna werkt het als volgt: u wordt door iemand vanuit de vereniging benaderd of u zoekt zelf contact voor het maken van concrete afspraken om tot inzet te komen. Waar u hulp nodig hebt, kan de VVV Academy, vrijwilligerscommissie e/o vrijwilligerscoördinator u desgevraagd helpen.

Met het formulier teruggave (bijlage 3) kunt u de bijdrage terugvragen, nadat u voldoende uren vrijwilligerswerk voor VVV verricht hebt.

Namens het bestuur,

Bart Brink,
Vrijwilligerscoördinator VVV

Bijlage 1. Regeling Vrijwilligersbijdrage
Bijlage 2. Intekenformulier vrijwilligerswerk
Bijlage 3. Formulier teruggave

Geen activiteiten gevonden

tafeltennis Deze nog niet gezien? Vandaag begon ook voor Britt het EK echt. #ITTFEuros2018 twitter.com/TeamNLtweets/status/1042148755904974850
07:29PM Sep 19
tafeltennis Ben jij handig met video, wil je meer weten over Livestreaming en vind je het leuk om een paar keer per jaar te helpen met het Livestreamen van onze topevenementen? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. #vacature #vrijwilliger pic.twitter.com/zVvj9d5jWy
06:45PM Sep 19
tafeltennis Laurens Tromer verliest zijn 3e wedstrijd en is helaas uitgeschakeld pic.twitter.com/A5B6wXWwUw
04:15PM Sep 19
tafeltennis Ewout Oostwouder wint zijn groep en is door naar de volgende ronde! #TeamNL #ITTFEuros2018 pic.twitter.com/9eFlP6pHR5
04:14PM Sep 19
tafeltennis Is tafeltennis daar onderdeel van? (Wij nemen aan van wel!)
04:10PM Sep 19