Laatste nieuws

Blue Flower

Het is inmiddels al oktober, maar eigenlijk is hij nog onze vrijwilliger van de maand september: Frank Luyckx. Frank is sinds zes jaar weer terug bij VVV, hij is lid van de Technische Commissie en speelt zelf ook competitie. Ook voor hem hebben we de inmiddels welbekende vragen.


PERSONALIA
Naam en voornamen: Franciscus Johannes Cornelis Luyckx
Roepnaam: Frank   
Woonplaats: Rijswijk
Burgerlijke staat: Getrouwd, twee kinderen (Rutger van 21 en Sophie van 18)


OVER VVV

Hoe ben je bij VVV terechtgekomen?
“Ik tafeltennis al vanaf mijn tiende en ik heb bij verschillende verenigingen gespeeld. Toen ik een aantal jaar geleden in Zoetermeer ging wonen, ben ik lid geworden van VVV, want dat was lekker dichtbij. Dat was denk ik in 1987.”

Waarom ben je vrijwilliger bij VVV en wat doe jij allemaal voor VVV?
“Ik ben door Werff gevraagd om lid te worden van de Technische Commissie. Hij wist namelijk dat ik ooit eerste divisie gespeeld heb en als je in de TC zit, moet je wel kijk op tafeltennis hebben. Binnen de Technische Commissie bepalen we onder andere de teamsamenstelling en we organiseren de trainingen. Op de zaterdagen dat er competitie wordt gespeeld, ben ik er dan meestal om VVV 1 en het eerste jeugdteam te zien spelen.
Daarnaast doe ik nog wat losse dingen, zo heb ik een tijdje terug bijvoorbeeld het VVV website-bouwteam geïnitieerd, heb ik me beziggehouden met de organisatie van het 70-jarig bestaan van VVV en geef ik af en toe trainingen op zondagochtend. Vaste dingen doe ik verder niet, anders wordt het een baan en dat wil ik niet. Ik heb een zware baan, ik tafeltennis voor de ontspanning en om te bewegen, anders kan ik mijn werk niet volhouden.”

Wat zou je binnen VVV anders willen zien?
“Als TC-lid ben ik misschien af en toe een botte boer; als er iets niet goed gaat dan moet er soms een discussie of stevig gesprek komen. Maar als het gaat om het runnen van de vereniging, heb ik eigenlijk geen commentaar. Integendeel, een club leiden is geen sinecure. We moeten blij zijn met een voorzitter als Martin: hij doet veel werk voor de vereniging, er spelen diverse belangen, hij moet alles aan elkaar koppelen en dat is geen eenvoudige taak maar hij doet het goed. Er moet gewoon meer waardering zijn voor het werk dat iedereen doet. Mensen vergeten weleens dat de club gerund wordt door vrijwilligers, daar mag best wat meer respect voor zijn.
Verder is de sfeer bij VVV prima, we hebben een leuke bar, een goede zaal, je kunt altijd spelen op elk niveau en we hebben een beginnerstraining voor de senioren, allemaal goede punten dus.”


OVER TAFELTENNIS

Speel je zelf ook tafeltennis? Zo ja: hoelang al, speel je competitie en met wie?
“Vroeger was ik een A-speler, op mijn 20e ben ik tweede in de nationale achtkamp (achter Ron van Spanje) geweest en heb ik eerste divisie gespeeld. Ik ben begonnen bij MVO ’50, daarna ben ik naar Wibats gegaan waar ik in de landelijk A-kampioensklasse jeugd 83 % heb gespeeld. Op mijn 18e ben ik naar Salamanders gegaan waar ik tweede en eerste divisie heb gespeeld. Daarna ben ik naar Phoenix gegaan en daar heb ik in een team met Joop van de Borg en Leon van Zuijlen een aantal jaren tweede divisie gespeeld. Toen ben ik weer teruggegaan naar Wibats en toen ik zoals gezegd in Zoetermeer ging wonen, ben ik lid geworden van VVV. In 1990 ben ik clubkampioen van VVV geworden. Bij VVV heb ik een tijd in het eerste team gezeten met Rob d’Ancona en Roel Huizing. Later ben ik met Michel Modde en Benito de Jong in een team gaan spelen, maar dat viel na 15 jaar een beetje uit elkaar. Toen ben ik tien jaar gestopt, in die tijd ben ik gaan squashen, maar daarbij kreeg na verloop van tijd veel last van spierblessures. Zes jaar geleden ben ik weer begonnen bij VVV. Ik tafeltennis nu meer voor mijn plezier, vroeger ging ik voor de winst. Tegenwoordig ben ik vooral blij dat ik blessurevrij kan spelen. Ik baal er alleen wel van dat het me niet meer lukt om terug te komen op mijn oude niveau, alhoewel mijn spel wel langzaam vooruit gaat. Momenteel zit ik in het team met Benito, Guillaume en Dimitri en spelen we eerste klasse.”

Wat voor soort speler ben jij?
“Ik probeer offensief te spelen, maar ik ben eigenlijk meer een allrounder.”

Kan je goed tegen je verlies?
“Ik vind het niet leuk om te verliezen, maar als het gebeurd is, kan ik ermee leven. Vroeger was dat wel anders. Toen werd ik vooral kwaad op mezelf, niet op de tegenstander.”


OVER ANDERE ZAKEN

Wat doe je in het dagelijks leven?
“Ik heb Bedrijfsinformatica gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Vroeger deed vooral SAP projecten (als consultant en project manager), maar als ik ermee klaar was, vroeg ik me altijd af: ‘Wat levert dit project het bedrijf nu eigenlijk op?’ Daarom probeer ik nu meer als enterprise architect te bepalen welke projecten zinvol zijn en hoe we de projecten beter met elkaar kunnen afstemmen.
Ik werk momenteel bij Capgemini als enterprise architect (EA) en SAP integration manager. Als enterprise architect breng je de bedrijfsstrategie van een onderneming in lijn met processen, de ICT en meestal SAP applicaties. Ik zit al 35 jaar in de logistieke automatisering. Ik heb een boek geschreven over enterprise architecture in een SAP omgeving, geef presentaties, schrijf blogs en artikelen en ik ben ook actief als consultant. Ik ben trekker van twee EA werkgroepen voor de VNSG (Vereninging van Nederlandstalige SAP Gebruikers) en NAF (Nederlands Architectuur Forum). Vanuit deze twee werkgroepen organiseer ik elke drie maanden bijeenkomsten en elke twee jaar een congres. De resultaten van deze bijeenkomsten, blogs, artikelen en EA projecten verwerk ik dan weer in een nieuwe versie van mijn boek.” 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
“Ik ben analytisch, gedreven, eigenwijs (wie niet?) en vasthoudend, ik laat me door weinig dingen tegenhouden. In mijn werk moet je proberen om mensen op één lijn te krijgen. Ik werk met slimme mensen, die hebben allemaal hun eigen ideeën. Ik moet begrijpen wat anderen willen en ze bijstaan. Ik heb wel een visie, maar die er doorheen krijgen is een ideaalplaatje.”

Wat zijn je hobby’s?
“Uiteraard tafeltennis, daarnaast ook bridgen. Vroeger deed ik dat in Leidsenhage maar daar heb ik geen tijd meer voor, dus dat doe ik vooral online. Verder zit ik zo nu en dan op de crosstrainer, lees ik soms een interessant boek (bijvoorbeeld Mind Fuck en de Da Vinci Code) en ga ik graag op vakantie en naar het theater.”

Van wat voor muziek hou je?
“Supertramp vind ik leuk, Sade ook. In juli ben ik naar Bospop in Weert geweest, daar heb ik Supertramp en Spandau Ballet voor het eerst live gezien. Ik ga ook regelmatig naar Parkpop, daar heb ik onder andere Barry Hay en Ten CC gezien. ’s Ochtends luister ik meestal naar BNR of Radio 1, ’s avonds meer naar Veronica of Sky Radio.”

Wat is je lievelingseten?
“Biefstuk en paella. Eigenlijk ben ik best snel tevreden als het om eten gaat, ik lust alleen geen zuurkool.” 

Wat is je mooiste reis tot nu toe en waar wil je nog een keer heen?
“Mijn mooiste reis was naar Zuid-Afrika. Ik ben er twee keer voor werk geweest (ik was destijds SAP project manager voor Biliton en business consultant voor SASOL), de reis kreeg ik toen cadeau. Daar ben ik me wel bewust geworden van de natuur. Ik ben met een gids naar onder andere Sun City en het Krugerpark geweest, dat is eigenlijk gewoon een natuurfilm in het echt.
Ik ben (niet voor werk overigens) ook een maand in Thailand geweest. Daar heb ik onder andere mijn duikdiploma gehaald en hebben we een jungle-toer gemaakt. Dat was ook een hele bijzondere reis waar we elke dag wel iets anders gedaan hebben.
Ik ben dus al op een hoop plekken geweest: Afrika, Azië, Amerika (daar hebben we tijdens een bedrijfsuitje een auto gehuurd en een reis door de Florida Keys gemaakt). Ik heb met Aussies in een project gewerkt, maar ik hoef niet per se naar Australië. Wel zou ik graag nog een keer naar Brazilië of Argentinië willen, omdat die landen op een continent liggen waar ik nog niet geweest ben.”

Wat zou een droom voor jou zijn die uitkomt?
“Ik ben fanatiek bezig om mijn EA visie en mijn boek bij bedrijven neer te zetten en sommige bedrijven hebben dit ook al tot hun global EA standaard verheven. Graag zou ik willen zien dat deze bedrijven dan ook de top bereiken in hun markt. Dat zou echt het summum zijn.”

Waar zie je jezelf over tien jaar?
“Dan doe ik hetzelfde als nu, alleen ga ik wel een klein beetje afbouwen. Mijn vrouw en ik hebben een caravan in Spanje, daar zou ik dan gewoon een maand naartoe gaan. Bijvoorbeeld in mei of september als het mooi weer is, dan ga ik daar lekker bridgen. Verder wil ik wel actief blijven qua sport om fit te blijven.”

Inschrijven Nieuwsbrief

Kalender

juni
29

11:30 - 22:30

Twitter