Laatste nieuws

Blue Flower

Voor de maand april hebben we gekozen voor een zeer actieve vrijwilliger binnen VVV, namelijk Cor van ’t Walderveen (56). Cor is al jaren een succesvolle jeugdcoach en heeft momenteel team 4 onder zijn hoede, dat helaas net geen kampioen is geworden in de tweede klasse. Hij heeft vanuit zijn assurantiebedrijf, CW4U Beheer Advies & Bemiddeling, ook dit seizoen de competitie spelende jeugd voorzien van mooie trainingspakken waar iedereen erg blij mee is. Daarnaast is Cor de grondlegger van de VVV Businessclub waarbij lokale ondernemers betrokken worden bij de vereniging en hij organiseert ook regelmatig borrels voor deze ondernemers. Ook regelde hij, samen met Rob Westdorp, de overheerlijke Indische rijsttafel bij Toko Menteng voor ons 70-jarig jubileum. Verder is Cor soms stand-upcomedian in de plaatselijke kroeg en is hij de broer van Mark, ook zeer actief binnen VVV.

PERSONALIA
Naam en voornamen: Cor van ‘t Walderveen
Roepnaam: Cor
Geboortedatum: 15 februari 1961
Woonplaats: Voorburg
Burgerlijke staat: “Aantrekkelijke vrijgezel”, zoon Jordy (25) uit eerder huwelijk

 


OVER VVV

Waarom ben je vrijwilliger bij VVV en wat doe jij allemaal voor VVV?
“Ik heb het meegekregen vanuit huis, mijn vader was leider bij Voetbalvereniging Wilhelmus. Hij had geen auto, maar hij ging overal mee naartoe op de fiets, dat deed hij ook bij Mark en mij toen we nog klein waren. Mijn moeder zette thee voor in de rust. Ik vind dat als je betrokken bent bij een club, je ook wat moet doen. Ik ben ooit begonnen met tafeltennis via Aegon, waar mijn vader werkte. Hij heeft daar de tafeltennis opgezet en heeft gezorgd dat de Aegon mee ging doen aan de competitie binnen de UBT. De faciliteiten waren daar niet meer zo best en toen zijn we overgegaan naar VVV. Eerst ben ik wedstrijdsecretaris van de UBT geweest, die functie heb ik overgenomen van Ben Sonneville, die ook wedstrijdsecretaris van de senioren was en de UBT er eigenlijk een beetje bij deed. Naar mijn idee kon het beter en als je zoiets vindt, dan moet je niet klagen maar het zelf gaan doen. Daarnaast ben ik jeugdcoach geweest van het team van mijn zoon. Het hoogste niveau dat Jordy heeft gespeeld is landelijk C en met zijn team reed ik het hele land door. Na een tijdje ben ik gestopt als wedstrijdsecretaris van de UBT en ben ik wedstrijdsecretaris voor de jeugd geworden. Dat stokje nam ik over van Vally die dat al jaren deed. Ook ben ik nog bestuurslid geweest. Toen heb ik een poosje niets gedaan, totdat Pim mij vroeg om zijn jeugdteam te coachen in de periodes dat hij op vakantie was. Dat vond ik eigenlijk zo leuk, dat ik ook een eigen team wilde. Inmiddels heb ik diverse jeugdteams gehad in verschillende klassen, alleen niet de allerkleinsten en ook niet de top. Momenteel ben ik coach van VVV 4, waar Junior, Lucas van den Bos, Tristan, Evi en Nina in zitten. In november 2015 ben ik gestart met de Businessclub, dat idee komt eigenlijk af van voetbalvereniging RKAVV, die hebben de ‘Vrienden van RKAVV’ en proberen zo bedrijven aan de club te verbinden. Er zijn inmiddels al aardig wat bedrijven die meedoen en op dit moment ben ik bijvoorbeeld nog in onderhandeling met Sport 2000 en restaurant Fratelli. Normaal gesproken kost een lidmaatschap honderd euro per jaar, maar wat ook een mogelijkheid zou kunnen zijn, is dat ze geen factuur krijgen, maar dat VVV-leden korting krijgen als ze bij Fratelli gaan eten. Maar daar wordt nog aan gewerkt. En tot slot heb ik ook altijd bardiensten gedraaid bij VVV.”

Wat zou je binnen VVV anders willen zien?
“Het zou mooi zijn als er een nog betere doorstroming zou zijn vanuit de jeugd naar de senioren, daar zit nu nog wel een kloof tussen. Jeugd- en seniorleden zouden meer met elkaar moeten integreren, senioren zouden bijvoorbeeld op zaterdagmiddag bij de wedstrijden van de jeugdteams kunnen komen kijken. Voor die kinderen is het ook heel leuk als er veel publiek is.”


OVER TAFELTENNIS

Speel je zelf ook tafeltennis? Zo ja: hoelang al, speel je competitie en met wie?
“Nee niet meer, momenteel heb ik er geen tijd voor omdat ik bezig ben mijn bedrijf verder op te bouwen. Ik heb wel een hele tijd gespeeld, op mijn vijftiende ben ik al begonnen, naast voetbal. Zoals gezegd werkte mijn vader bij Aegon en daar werd elk jaar het Paas- en het Kersttoernooi georganiseerd, waar ik aan meedeed. Daarna ben ik ook UBT gaan spelen. Het hoogste niveau wat ik daar gespeeld heb, is ereklasse, samen met Richard, Ferry en Floris. In de NTTB heb ik derde klasse gespeeld en voordat ik stopte, zat ik samen met Mark en Harry in de vierde klasse van de duocompetitie. Op dit moment denk ik zo’n vijf à zes jaar nodig te hebben om mijn eigen bedrijf op te zetten, dus heb ik geen tijd om te tafeltennissen. Alleen op de zaterdagen maak ik tijd voor VVV, om te coachen.”

Wat voor soort speler ben jij?
“Ik ben een aanvallende speler met een grote mond. En een beetje een bluffer. In het verleden deden Mark en ik nog wel eens mee met de UBT-kampioenschappen. Die werden (en worden) altijd georganiseerd op een zondag rond 14 maart. Makkelijk te onthouden voor ons, want op die dag is onze vader jarig en dat werd dus bijna altijd gevierd op de zaterdagavond voorafgaand aan dat toernooi. Mark en ik zaten dan op die verjaardag ruzie te maken over wie er zou gaan winnen. Ik wist hem dan meestal zo op te fokken dat ik op zondagochtend op mijn lazer kreeg, omdat hij er zo op gebrand was om van me te winnen.”

Kan je goed tegen je verlies?
“Ja, behalve als het oneerlijk gaat, dan heb je een probleem! Ik weet nog dat we ooit in de UBT een uitwedstrijd moesten spelen tegen een team van de vereniging Lepel Maar Raak. Het was een team met een beetje rare, oude mannetjes. Eén van mijn partijen won ik in drie games, en in de laatste game had ik een stuk of vijf netballen. Maar mijn tegenstander had dat in de eerste game! Hij gaf me na afloop geen hand, omdat hij gefrustreerd was vanwege al die netballen. Dus ik dacht: ik krijg hem nog wel! Een paar weken later was de thuiswedstrijd en dat betekende: wraak! Toen won ik van diezelfde man met 21-2 en 21-1. In de dubbel stonden we op een gegeven moment met 10-0 voor, toen mijn teamgenoot zei: ‘Dat gaat makkelijk!’ Daarna liepen die mannen boos weg, pakten hun spullen en vertrokken. Nooit meer gezien! En niet veel later was die club opgeheven.”

OVER ANDERE ZAKEN

Wat doe je in het dagelijks leven?
“Ik heb sinds 2015 een eigen bedrijf, CW4U Beheer Advies & Bemiddeling. Daarmee adviseer ik mensen met hun schadeverzekeringen. Dat wilde ik eigenlijk al toen ik zo’n 20 jaar geleden ontslagen werd en mijn toenmalige baas aan mij vroeg wat ik dan wilde gaan doen. Maar ik durfde het destijds nog niet en via via kreeg ik toen ook een nieuwe baan aangeboden, dus kwam het er niet van. Die nieuwe baan was overigens wel een hele foute keuze, na een half jaar ben ik daar alweer mee gestopt. Daarna heb ik ongeveer 13 jaar als relatiebeheerder gewerkt bij De Goudse. Weer daarna heb ik een half jaar in de Hoeksche Waard gewerkt bij een tussenpersoon en vanaf dat moment ben ik ook begonnen met het opzetten van mijn eigen bedrijf. Momenteel is het nog een eenmanszaak, maar over een tijdje komt mijn zoon erbij en dan wordt het een VOF. Hij doet nu ervaring op bij Nationale Nederlanden en gaat daarna bij ons bedrijf aan de slag als adviseur.”

Wat zijn je beste eigenschappen?
“Ik ben onwijs eigenwijs, alleen als ik daarin doorsla kan dat soms wel een nadeel zijn. Ik ben geen meeloper en heb een eigen visie en mening. Ik vind het ook belangrijk dat mijn zoon dat ook heeft en dat de spelers uit het team dat ik coach, ook mondig zijn.”

Wat zijn je slechtste eigenschappen?
“Ik ben best arrogant. Ik heb best veel meegemaakt in mijn leven, waardoor mensen me er niet meer zo snel onder krijgen. Het is een beetje uit zelfbescherming eigenlijk, om ervoor te zorgen dat je niet gekwetst wordt.”

Wat zijn je hobby’s?
“Mijn werk is eigenlijk mijn hobby, mensen helpen in de verzekeringsbusiness. Ik zie dat ook niet echt als werk. En daarnaast ben ik een kroegtijger, ik heb drie stamcafés in Voorburg. The Fox is mijn echte stamkroeg, daar staat ook een vriend van me achter de bar, die ken ik al vanaf dat hij vijftien is. Daar kom ik ongeveer drie à vier keer in de week. Op vrijdag ga ik ook vaak naar café het Torentje, daarna ga ik door naar de Hopkamer om dan te eindigen in The Fox. Op zaterdag gaat dat vaak ook zo. Een tijdje geleden zijn ze in het Torentje begonnen met stand-upcomedy en op de tweede avond deed ineens één van de stamgasten mee. Toen dacht ik: als hij dat kan, wil ik ook! Ik mocht eerst meedoen met vijf minuten, maar ik wilde eigenlijk gelijk een kwartier. Het wordt één keer in de zes weken gehouden op zaterdag en ik heb nu twee keer meegedaan. Ook heb ik meegedaan met VVV Got Talent. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik zelf niet echt de verhalen heb. Maar Mark heeft aangeboden om me hierbij te helpen en hij wil dan verhalen voor me gaan schrijven.”

Van wat voor muziek hou je?
“Van soul en dancemuziek. Oude soul eigenlijk, en jaren ’70-muziek. En alles van Michael Jackson vind ik goed. Wat je merkt is dat veel muziek van nu voortkomt uit de muziek van vroeger, dat beseffen een hoop jongeren niet.”

Wat is je lievelingseten?
“Ik ben echt een vleeseter: ribeye, spareribs, rib roast, als het maar vlees is, dan is het goed. Ik ben niet van het groenvoer, in een restaurant vraag ik liever of ze dat weg kunnen laten en in plaats daarvan extra vlees kunnen doen.”

Wat is je mooiste reis tot nu toe en waar wil je nog een keer heen?
“Ik ben eigenlijk niet zo’n reiziger en hoef niet per se vaak naar het buitenland op vakantie. Als ik zou moeten kiezen, dan is Griekenland mijn favoriete vakantieland. En mijn mooiste vakantie was naar Zakynthos, daar ben ik alleen met mijn zoon naartoe geweest. Twee keer ben ik met hem weggeweest en één keer daarvan was hiernaartoe.” 

Wat zou een droom voor jou zijn die uitkomt?
“Die is al uitgekomen, namelijk het opzetten van mijn eigen bedrijf, met behulp van hele lieve mensen uit mijn omgeving.”

Waar zie je jezelf over tien jaar?
“Dan ben ik aan het rentenieren en zit ik in de kroeg!”

Inschrijven Nieuwsbrief

Kalender

juni
29

11:30 - 22:30

Twitter