Laatste nieuws

Blue Flower

Sportcafé Leideschendam-Voorburg 09-02-2015

Een interessante avond!  Nadat de sportprijs Leidschendam-Voorburg was uitgereikt werd ingegaan op een 2-tal onderwerpen die ook voor VVV van belang zijn: sponsoring en crowdfunding.

Handbalvereniging EHC presenteerde haar invulling van sponsoring, een voorbeeld hoe het in de praktijk gaat. Relatiebeheer, gebruik van netwerken van leden, gunning ofwel donaties tot en met echte sponsorcontracten. Maar het voornaamste is wel de dedicated aandacht van een aantal mensen: een sponsorcommissie. Bij de grote verenigingen bestaande uit bv 7 mensen!

Voor vrijwel alle aanwezigen was de introductie tot crowdfunding iets nieuws en nog redelijk abstract. Het biedt grote mogelijkheden maar het vraagt ook zeer goede voorbereiding en aandacht. Inhuren van specialisten werd wel aanbevolen. In de discussiegroep werd nog nagepraat over de toepasbaarheid. Echter, ook hiervoor geldt dat aandacht vanuit de vereniging noodzakelijk is.

Tijdens de borrel (!) werd nog gesproken met een vertegenwoordiger van de “Beursvloer aan de Vliet”. De beursvloer is een initiatief om vraag (bv verenigingen) en aanbod (van ondernemers) te matchen zonder dat er financiële transacties plaatsvinden.  Het aanbod kan bestaan uit menskracht, kennis, middelen of netwerk.

Allemaal zeer interessant en uitdagend om mee aan de slag te gaan. Ons nieuw bestuurslid a.i. Juliën Larroque (zie ander bericht) vond er in ieder geval genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan.

Martin

Inschrijven Nieuwsbrief

Kalender

juni
29

10:00 - 18:00

Twitter